Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας κανέλας και σοκολάτας

Συνταγή κρέμας κανέλας και σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή κρέμας κανέλας και σοκολάτας είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές, ανακουφιστικές γεύσεις της κανέλας με την πλούσια παρακμή της σοκολάτας. Η κρεμώδης υφή αυτού του γλυκού είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για γλυκό. Είναι τέλειο για ειδικές περιστάσεις ή ως απόλαυση μετά από ένα νόστιμο γεύμα. Αυτή η συνταγή εξυπηρετεί 4 άτομα και μπορεί να προετοιμαστεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Γάλα

1/3 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

3 κουταλιές της σούπας
άμυλο καλαμποκιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

4 ουγγιές
Ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

σαντιγί (για γαρνίρισμα)

Ξυλάκια κανέλας (για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για κρέμα κανέλας και σοκολάτας, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία:
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος
– Δοχείο σαντιγί (προαιρετικό)

Προετοιμασία

1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το αλάτι και την αλεσμένη κανέλα.
2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα και να μην υπάρχουν σβώλοι.
3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει μια απαλή βράση.
4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ημίγλυκη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
6. Ρίξτε την κανέλα και την κρέμα σοκολάτας σε ατομικά μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος.
7. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια καλύψτε και βάλτε την κρέμα για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής για την κρέμα κανέλας και σοκολάτας διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, χρειάζεται επιπλέον χρόνος ψύξης τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί σωστά η κρέμα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να αποφύγετε σβόλους στην κρέμα, φροντίστε να χτυπήσετε συνεχώς το μείγμα κατά το μαγείρεμα.
– Χρησιμοποιήστε ημίγλυκη σοκολάτα υψηλής ποιότητας για την καλύτερη γεύση και υφή.
– Για μεγαλύτερη οπτική γοητεία, μπορείτε να γαρνίρετε την κρέμα με μια κούκλα σαντιγί και μια πασπαλισμένη κανέλα.
– Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να σερβίρετε την κρέμα με ένα ξυλάκι κανέλας για ανάθεση και να προσθέσετε άρωμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Υδατάνθρακες
32g

Πρωτεΐνη
5 g

Ζάχαρη
24 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτή η κρέμα κανέλας και σοκολάτας μπορεί να σερβιριστεί παγωμένη σε ατομικά μπολ ή ποτήρια. Για μια κομψή παρουσίαση, μπορείτε να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί σε κάθε μερίδα και να πασπαλίσετε από πάνω λίγη τριμμένη κανέλα. Επιπλέον, μπορείτε να συνοδέψετε την κρέμα με τρίμματα σοκολάτας ή με σκόνη κακά για πρόσθετη υφή και οπτική γοητεία. Μια άλλη επιλογή είναι να σερβίρετε με μια πλευρά από φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, που προσφέρουν μια αναζωογονητική αντίθεση με τον πλούτο της κρέμας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε την κρέμα κανέλας και σοκολάτας, καλύψτε τα μεμονωμένα μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή το σήμα τα σε αεροστεγή δοχεία. Είναι καλύτερο να βάλετε την κρέμα στο ψυγείο και να την καταναλώσετε μέσα σε 2-3 ημέρες για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητά της. Πριν σερβίρετε τυχόν μερίδες που έχουν απομείνει, ανακατέψτε το γρήγορα για να βεβαιωθείτε ότι θα αποκατασταθεί η κρεμώδης σύσταση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή της κρέμας κανέλας και σοκολάτας προσφέρει όχι μόνο μια απολαυστική γευστική εμπειρία αλλά και μόνο για την υγεία. Εδώ είναι μερικά:

  1. Κανέλα: Η κανέλα είναι γνωστή για τις πιθανές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Μπορεί να στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

  2. Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακά από τη σοκολάτα γάλακτος, γεγονός που την καθιστά πηγή ευεργετικών αντιοξειδωτικών. Μπορεί να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς, να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να βελτιώσει τη διάθεση.

  3. Γάλα: Η γάλα είναι καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών όπως η βιταμίνη D και η βιταμίνη Β12. Υποστηρίζει την υγεία των οστών, τη μυϊκή λειτουργία και τη συνολική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Αν και αυτό το επιδόρπιο πρέπει να απολαμβάνετε με μέτρο λόγω περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη και θερμίδες, αυτά τα συστατικά προσφέρουν ορισμένες πιθανές επιλογές για την υγεία όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός κανέλας και σοκολάτας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπισκότα με σοκολάτα κανέλας: Μια κλασική συνταγή για μπισκότα με νότες κανέλας και πλούσια κομματάκια σοκολάτας.

  2. Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα: Ένα ζεστό και ανακουφιστικό ρόφημα φτιαγμένο με κακάο, κανέλα και μια νότα σκόνη τσίλι για ένα πικάντικο λάκτισμα.

  3. Cinnamon Chocolate Swirl Bread: Ένα υπέροχο σπιτικό ψωμί με στρώσεις κανέλας και σοκολάτας παντού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τις δημιουργικές γαστρονομικές δεξιότητες του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστικής, Jacques Torres, ο οποίος είναι γνωστός για την εξειδίκευση του στα γλυκίσματα και τα επιδόρπια σοκολάτα. Το πάθος του να συνδυάζει μοναδικές γεύσεις και υφές χρήσης ως βάση για αυτή την απολαυστική συνταγή κρέμας κανέλας και σοκολάτας. Είναι μια ανάδειξη της τέχνης και της καινοτομίας που βρίσκεται στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και της παρασκευής γλυκών. Απολαύστε τη δημιουργία αυτού του παρακμιακού γλυκού στη δική σας κουζίνα και απολαύστε τις απολαυστικές γεύσεις που προσφέρει!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button