Εύκολες συνταγές

Συνταγή για παγωτό καρύδι

Συνταγή παγωτού με καρύδια

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην κρεμώδη απόλαυση του παγωτού καρυδιού — μια πλούσια και με ξηρούς καρπούς κατεψυγμένη απόλαυση που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για επιδόρπιο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει το βελούδινο απαλό παγωτό με τη γήινη γεύση των καρυδιών, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό υφών και γεύσεων. Με την πολυτελή γεύση του και την απολαυστική του τραγανή γεύση, αυτό το παγωτό καρυδιάς είναι βέβαιο ότι θα αιχμαλωτίσει τους γευστικούς σας καλούς και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Βαριά κρέμα
2 φλιτζάνια

Πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλιτζάνι

Κρόκοι αυγών
4

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό παγωτό καρύδι, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπήστε με σύρμα
– Κατσαρόλα
– Παγωτομηχανή (προαιρετικά)
– Δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη
– Βαριά κρέμα
– Πλήρες γάλα
– Ζάχαρη κρυσταλλική
– Φρέσκοι κρόκοι αυγών
– Εκχύλισμα βανίλιας
– Αλάτι
– Ψιλοκομμένα καρύδια

Προετοιμασία

1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και την πλήρη γάλα. Το γύρω από το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε μέχρι να αρχίσετε να σχηματίζετε μικρές φυσαλίδες από τις άκρες.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πείτε τα αυγά.
4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Προσοχή να μην βράσει.
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να αφήσετε τις γεύσεις να ενωθούν και η κρέμα να κρυώσει εντελώς.
6. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, μεταφέρετε την παγωμένη κρέμα στο μηχάνημα και αναδεικνύεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
7. Εάν δεν χρησιμοποιείτε παγωτό, ρίξτε την κρέμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και την κρέμα στην κατάψυξη. Κάθε 30 λεπτά, βγάζετε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύετε ζωηρά το μείγμα για να σπάσετε τυχόν κρύσταλλοι πάγου. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές μέχρι το παγωτό να αποκτήσει μια λεία υφή.
8. Μόλις ολοκληρωθεί η επιθυμητή συνοχή, διπλώστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, κρατώντας μερικά για το γαρνίρισμα.
9. Μεταφέρετε το παγωτό καρύδι σε ένα δοχείο με καπάκι, παλέψτε με τα κρατημένα ψιλοκομμένα καρύδια και καταψύξτε για άλλες 2-3 ώρες για να σφίξετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το υπέροχο παγωτό καρυδιάς είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης και κατάψυξης. Η κρέμα πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να αποκτήσει την πλήρη γεύση της. Το αναδευόμενο του παγωτού με χρήση παγωτομηχανής διαρκεί συνήθως περίπου 20-30 λεπτά. Εάν δεν μπορείτε να καταψύξετε το παγωτό χωρίς παγωμηχανή, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος κατάψυξης και περιοδικής ανάδευσης για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Προγραμματίστε εκ των προτέρων και αφήστε συνολικά τουλάχιστον 6-8 ώρες για ολόκληρη τη διαδικασία προετοιμασίας.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για vegan εναλλακτικές, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα συστατικά στη συνταγή:
– Αντικαταστήστε την παχιά κρέμα με κρέμα καρύδας ή κρέμα κάσιους.
– Χρησιμοποιήστε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας, αντί για πλήρη γάλα.
– Αντικαταστήστε την κρυσταλλική ζάχαρη με ένα γλυκαντικό φιλικό προς τους vegan, όπως σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης.
– Αντικαταστήστε τους κρόκους των αβγών με ένα πικτικό, όπως άμυλο αραβοσίτου ή σκόνη βελόνων αναμειγνύεται με νερό.
Βεβαιωθείτε ότι όλες οι υποκαταστάσεις συστατικών ευθυγραμμίζονται με τις διατροφικές σας οδηγίες και ακολουθούν τις συνιστώμενες αναλογίες για καλύτερα αποτελέσματα.

Συμβουλές για προ

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν φτιάχνετε τη βάση της κρέμας, φροντίστε να ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και απαλά σε μέτρια φωτιά. Αποφύγετε να το βρείτε, γιατί μπορείτε να πήξετε το μείγμα.
– Το χτύπημα συνεχώς ενώ ρίχνετε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους των αυγών που θα αποτρέψετε το ανακάτεμα των αυγών και θα κάνετε μια λεία κρέμα.
– Για να ελέγξετε εάν η κρέμα έχει ψηθεί στη σωστή σύσταση, βυθίστε ένα κουτάλι πίσω στο μείγμα και περάστε το δάχτυλό σας στο μέρος του κουταλιού. Εάν η γραμμή παραμείνει ανέπαφη χωρίς να τρέξει, η κρέμα είναι έτοιμη.
– Για μια επιπλέον βελούδινη υφή, περάστε την κρέμα από ένα λεπτό πλέγμα πριν την κρυώσετε στο ψυγείο.
– Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, φροντίστε να καταψύξετε το μπολ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν αναδεύσετε την κρέμα. Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.
– Αν ανακατεύετε το παγωτό με το χέρι, χρησιμοποιήστε ένα γερό σύρμα ή σπάτουλα για να ανακατεύετε έντονα το μείγμα κατάψυξης κάθε 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία ενσωματώνει αέρα στο παγωτό, με αποτέλεσμα μια πιο λεία υφή.
– Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να φρυγανίσετε τα ψιλοκομμένα καρύδια σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μυρίσετε πριν τα προσθέσετε στο μείγμα του παγωτού.
– Αφήστε το παγωτό να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε για να ενισχύσετε την κρεμώδη υφή του.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
129 mg

Νάτριο
47 mg

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
1g

Ζάχαρη
17 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το απολαυστικό παγωτό καρύδι, βάλτε γενναιόδωρες μερίδες σε παγωμένα μπολ ή χωνάκια. Για μια κομψή πινελιά, περιχύστε μια σάλτσα καραμέλας ή σοκολάτας πάνω από το παγωτό και πασπαλίστε από πάνω από μερικά ακόμη ψιλοκομμένα καρύδια. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φύλλα φρέσκιας μέντας για ένα έντονο χρώμα. Για περισσότερη απόλαυση, σερβίρετε το παγωτό με μια πλευρά από ζεστά μπράουνις σοκολάτας ή τραγανά χωνάκια βάφλας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την ποιότητα του παγωτού σας με καρύδια, να αποθηκεύσετε το σε ένα δοχείο με καπάκι, κατάλληλο για κατάψυξη, στο πιο κρύο μέρος του καταψύκτη σας. Συνιστάται η κατανάλωση του παγωτού εντός 1-2 εβδομάδων για βέλτιστη γεύση και υφή. Θυμηθείτε να σφραγίσετε καλά το δοχείο για να αποτρέψετε τυχόν έκθεση στον αέρα, η οποία μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στην κατάψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το παγωτό καρύδι προσφέρει πολλά για την υγεία λόγω των βασικών συστατικών του:
– Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε.
– Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση των καρδιακών παθήσεων.
– Το ασβέστιο και η πρωτεΐνη από το γάλα συμβάλλουν στην ισχυρή ανάπτυξη των οστών και των μυών.
– Τα αυγά παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12, σελίνιο και ριβοφλαβίνη.
– Το μέτρο είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε παγωτό, καθώς μπορεί να είναι πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και ενέργειας. Ωστόσο, περιέχει επίσης κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη, επομένως ο έλεγχος της μερίδας είναι σημαντικός.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για παγωτό καρύδι, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παραλλαγές:
– Παγωτό σφενδάμου: Αντικαταστήστε την κρυσταλλική ζάχαρη με σιρόπι σφενδάμου και προσθέστε λίγο εκχύλισμα σφενδάμου για μια ευχάριστη ανανέωση.
– Παγωτό με καρύδια: Διαλύστε 1-2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ στο ζεστό μείγμα γάλακτος πριν το συνδυάσετε με τους κρόκους αυγών για μια πλούσια και καφεϊνούχα απόλαυση.
– Παγωτό σοκολάτας καρύδι: Διπλώστε λίγη ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ή σκόνη κακάο στη βάση της κρέμας για μια παρακμιακή γεύση σοκολάτας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button